Karoser İmalatı
Karoser kasalar, önce çeşitli parçalara ayrılarak üretim aşaması öncesi planda çizilir ve tasarlanır. Daha sonra tasarımdan çıkan karoser kasalara şekil verilir. Karoser kasa parçaları kaynak yolu ile birleştirilir. Karoser kasaların iskeleti montaja hazır olduğunda koltukların ve iç aksesuarların eklenmesi eylemine geçilir. Karoser kasalar tamamlanınca şasi üzerine oturtulur ve işlemler tamamlanır.
Karoser imalatı ve satışı yapan pek çok firma ve şirket arasında en çok tercih edilen Aydın Karoser firması, sizler için en iyi ve en kaliteli hizmeti sunmaya devam etmektedir.
Karoser İmalatı Çeşitleri
Çeşitli karoser imalatı bulunmaktadır. Bu çeşitler aşağıdaki gibi listelenmiştir:
- Hızlı Perdeli Sistemler: Hızlı perdeli sistemler, daha çok içecek ve meşrubat taşıma için kullanılmaktadır. Hızlı perde sistemleri, yanlardan açılarak daha kolay bir nakliyat sağlar. Hafif yapısı ve kolay kullanımı nedeniyle oldukça sık bir şekilde tercih edilirler.
- Kapalı Sac Kasa: Kapalı sac kasalar, kuru gıda taşınması için kullanılmaktadır.
- Açık Sac Kasalar: Açık sac kasaların üst kısımları açıktır.
Karoser kasalar, zaman tasarrufu sağlamaktadır.
Karoser İmalatı Önemi
Araç üretiminde karoser kasalar, aracı komple saran yapı olduğundan dolayı araç için bir nevi koruma kalkanı görevi görmektedir. Araçların dış taraflarında görülen parçalara perde sistemi denilen bir sistemin yapılması, olası kazalarda darbenin oldukça kolay bir şekilde emilmesini sağlamaktır. Karoser imalatlarında üretilen katlanarak içe doğru geçen parçalar kazalardaki olası can kayıplarını en aza indirmek için tasarlanmıştır. Araçların karoser kısımlarının kaza anında gelecek darbelere karşı nasıl duracağı ve darbeyi nasıl emeceği daha önceden yapılan testler ile kontrol edilmektedir. Bu testler araçların kalite puanlamasının yapılması için de oldukça önemlidir.
Karoser kasalarda kullanılan parçalar ne kadar sağlamsa, güvenlik testlerinden alınan sonuçlar o kadar yüksek olur. Karoser kasalar üretilirken hangi işlemlerden geçtiği de oldukça önemlidir. Karoser kasalar, yekpare gövde şeklinde üretilmektedir. Şasi ve karoser kasalar, birleştirme yapılmadan üretilmesi iskeletin kazalara karşı daha korunaklı olmasını sağlamaktadır. Karoser kasalarda dikkat edilmesi gereken bir konu da korozyon durumudur. Karoser kasalar çıplak haldeyken ne kadar çok korozyon ve boyama eylemine önem verilirse, karoser kasalar kullanıldıkça oluşacak olan paslanma ve aşınmalar da en aza indirgenmiş olacaktır.